Het Gelukscafe - #2 – Ronald Dreuning

Eerder vertelde Patrick Beterams wat het concept Gelukscafé inhoudt. Deze keer is het woord aan collega Ronald Dreuning. Hij is nu één jaar ‘AVW2-er’ en nog iedere dag blij met zijn overstap. In dit interview vertelt Ronald wat het Gelukscafé voor hem betekent.

Hier krijg ik ruimte
Ronald werkte 35 jaar in diverse functies in de woningcorporatiesector, toen hij met AVW2 in gesprek raakte. Inmiddels werkt hij één jaar bij AVW2. ‘Mijn eerste gesprek was direct positief, het klikte meteen! Dat is voor mij écht belangrijk want ik ben wie ik ben en ik kan geen toneel spelen. Het gaat er niet om wie ik ben maar om wie ik mag zijn en word gewaardeerd om mijn persoonlijkheid, dat is een heel goed gevoel.’

Gelukscafé?
‘Tijdens mijn eerste kennismaking kwam ook het Gelukscafé ter sprake. Ik had er niet direct een beeld bij, maar dat het bijzonder was dat werd mij snel duidelijk’, vervolgt Ronald lachend.  Hij vertelt: ‘we spraken tijdens het tweede gesprek ook over secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik kreeg alle ruimte om mijn arbeidsvoorwaarden zó in te richten dat deze écht bijdragen aan een goede werk-privé-balans’. Toch duurde het nog even voordat Ronald besefte dat dus ook de ‘maatwerk-afspraken’ deel uitmaken van het concept Gelukscafé.

Mijn ogen geopend
Het moment dat het ‘kwartje bij hem viel’ staat Ronald nog helder voor ogen. ‘Het was tijdens onze maandelijkse Meet-Work-Learn-bijeenkomst. Deze bijeenkomsten hebben we iedere maand omdat we allemaal door het hele land (of vanuit huis) werken aan opdrachten. Zo zien we elkaar toch regelmatig en houden we ook écht contact. Er werd mij gevraagd wat ik van het concept Gelukscafé vond. En ik realiseerde me dat het een totaalplaatje is van jezelf kunnen zijn, een goede werk-privé-balans én mooie opdrachten doen. In het begin sta je er niet zo bij stil, maar het wat abstracte Gelukscafé heeft voor mij écht inhoud gekregen.’

Enthousiast gestart
Het Gelukscafé betekent ook werken aan inspirerende en motiverende opdrachten, die uitdagen om het beste van jezelf te geven. Hoe ervaart Ronald dit? Enthousiast gaat hij verder: ‘ik werk aan een opdracht bij een grote woningcorporatie die overgaat naar een nieuwe ERP-systeem. Een uitdagende opdracht ook, want naast het overzetten van data betekent dit natuurlijk ook veel de voor organisatie en haar medewerkers. Ik krijg van mijn collega, die als projectleider eindverantwoordelijk is, alle ruimte om te doen wat volgens mij nodig is. Dat werkt heel prettig’. 

Benieuwd?
Heeft het verhaal van Ronald je geïnspireerd en wil je meer weten over AVW2 en het Gelukscafé? Je bent van harte welkom om kennis te maken: stuur een mailbericht aan info@avw2.nl , dan maken we snel een afspraak met je.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet