Het Gelukscafe- #1 - Patrick Beterams

Welkom in het Gelukscafé van AVW2, waar werk meer is dan slechts taken afvinken, een plek waar werk betekenis krijgt. Hier draait alles om het creëren van een thuisgevoel, waar de sfeer informeel en hartelijk is en waar de mensen net zo belangrijk zijn als de opdrachten zelf. Om dit te kunnen doen heeft AVW2 het Gelukscafé geïntroduceerd. Patrick Beterams, partner bij AVW2, licht het idee en het concept toe.

Voel je thuis

"Als AVW2 willen wij een aantrekkelijke werkgever zijn waar mensen zich thuis voelen, we hebben leuke opdrachtgevers waar onze collega’s mooie opdrachten kunnen doen  waar ze hun kennis en kwaliteiten kwijt in kunnen. Maar het gaat verder, wij hebben ons Gelukscafé!” vertelt Patrick.
Wat is dat, het Gelukscafé? Patrick legt uit: "Ons Gelukscafé is een – soms fysieke, soms virtuele – plek waar onze collega’s altijd terecht kunnen. Een plek waar we graag komen. De ene keer werken we er alleen. En een volgend moment komen we in het Gelukscafé om samen met een collega aan een opdracht te werken, een offerte op te stellen, te sparren,  ervaringen te delen. Of om onder het genot van een drankje bij te praten en het over andere zaken dan werk te hebben. In het Gelukscafé kom je halen en brengen.” 

Persoonlijke verhalen
Het Gelukscafé is daarnaast een plek voor persoonlijke groei en het delen van ervaringen. Patrick noemt een voorbeeld: “ één collega deelde zijn persoonlijke verhaal over zijn ervaring als deelnemer aan de marathon van New York: ‘Hoe pak je zoiets aan? Waar loop je tegenaan? Wat gaf de grootste kick?’ Hartstikke persoonlijk en super interessant – en je leert elkaar ook eens op een andere manier kennen. Typisch iets voor ons Gelukscafé."

Warm welkom
Een hartelijke ontvangst voor nieuwe collega's is vanzelfsprekend bij AVW2. Patrick vertelt: "Ook nieuwe collega’s voelen zich hier meteen thuis. Ze krijgen een warm welkom in ons Gelukscafé. Wanneer we bij AVW2 nieuwe collega’s zoeken, dan zoeken we mensen die kundig én gezellig zijn. Mensen van wie wij zeggen: ‘hem of haar nemen we graag mee op skivakantie!’ Nee, dat is geen grapje, want eens per jaar gaan we met z’n allen op skivakantie. Bij ons Gelukscafé hoort ook dat we graag informele dingen doen: van skivakantie tot mountainbiketocht of een kookworkshop."

Meet Work Learn
Het gaat niet alleen om gezelligheid, natuurlijk ook om kundigheid. Bij AVW2 staat persoonlijke en professionele groei hoog in het vaandel. Patrick legt uit: "hoewel onze adviseurs voor verschillende opdrachtgevers werken, vormen we een hechte groep. Eens per maand zien we elkaar een hele dag tijdens onze ‘Meet Work Learn’. Dan ontmoeten we elkaar, maar we nodigen ook gastsprekers uit, we doen aan intervisie, we gaan samen aan de slag en leren van elkaar. En op maandagochtend starten we digitaal gezamenlijk op en is het tijd voor een kop koffie: even een half uurtje bijpraten over de afgelopen week, het weekend en de week die voor ons ligt."

Aandacht voor thuis
Echt werkgeluk vind je als de driehoek ‘werk, welzijn en het thuisfront’ in balans is. AVW2 heeft hier nadrukkelijk aandacht voor. Patrick vervolgt: “eens per jaar nodigen we de partners van onze adviseurs uit voor een kerstdiner en -feest. Want plezierig werken begint bij een goede balans, onder andere vanuit de steun en stabiliteit van je thuissituatie. Alleen dan kun je met plezier, energie en effectiviteit werken. Het Gelukscafé draagt ook bij aan dit essentiële evenwicht." 

Benieuwd naar het AVW2 en het Gelukscafé?
Hopelijk heeft Patrick jou geïnspireerd met zijn verhaal. Hij sluit af met een uitnodiging: “de deur van het Gelukscafé staat open voor jou! Wij maken graag kennis met mensen die geïnteresseerd zijn in ons concept en in onze manier van werken. En zoals het bij AVW2 past, is een kennismaking met ons nooit standaard. Benieuwd? Stuur mij een bericht, dan zien we elkaar snel in het Gelukscafé.”

E-mail: patrick.beterams@avw2.nl
Telefoonnummer :  06 122 56 005

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet