Meet-Work-Learn bijeenkomst november

AVW2-kennisdag november: kunst, kunde en kunstje

De maandelijkse AVW2 Meet-Work-Learn bijeenkomst is elke keer weer anders. In november ging het over

  1. de implementatie van Vastware en over
  2. de inzet van een acteur bij verandertrajecten.

Twee zeer verschillende onderwerpen die 1 ding gemeenschappelijk hebben: het in beweging brengen van mensen en organisaties

Vastware slim implementeren: vandaag beter dan gisteren
De adviseurs van AVW2 hebben al vele ICT-implementaties achter de rug. En hoe logisch zou het zijn om de implementatie van vandaag op dezelfde manier te doen dan de vorige keer? Niet dus! Niet voor een AVW2-er. We willen het vandaag beter doen dan gisteren omdat het bloed van continu verbeteren door onze aderen stroomt. En het resultaat mag er zijn!

Samen met leverancier Vastware bedachten we een manier van implementeren die qua planning beter in elkaar zit en vervolgens ook tot betere resultaten leidt. Niet alleen Woningcorporatie Woonstede in Ede plukt hier de vruchten van, ook Vastware is er erg blij mee en heeft deze aanpak tot haar nieuwe standaard verheven.

En als onze collega Mark ons tijdens de kennisdag mee neemt in zijn projectaanpak (hetgeen een mooie verzameling is van Mark’s kunstjes, kunde en implementatiekunst) en ons vertelt over de behaalde resultaten, dan is dat een feestje. Mark is terecht trots op het resultaat en wij zijn trots op onze Mark!

Acteur als “instrument” voor verandering

Je hebt wellicht ooit het genoegen gehad om te werken met een professionele acteur in een werk- of leeromgeving. Bij ons was Gerda van Leeuwen te gast, een ras acteur. Gerda is, net als AVW2, partner van Spiral Drives ©.

Gerda vroeg zich als kind al af hoe het zou zijn om in de zak van zwarte Piet mee naar Spanje te gaan en heeft van haar rijke fantasie haar beroep gemaakt. Ze ging naar de toneelacademie en behaalde daarnaast haar eerstegraads lesbevoegdheid. Met die combinatie van kennis en vaardigheden ontwikkelt ze concepten voor het in beweging brengen van mensen en organisaties.

De rijke ervaring die Gerda heeft op het gebied van menselijk gedrag, cultuur, patronen, organisatie en het in beweging brengen daarvan, bracht ze tijdens de kennisdag in verband met ons werk als adviseurs, project- en interimmanagers voor woningcorporaties. De conclusie was dat een deel van onze kennis en ervaring overlappend is maar dat we grotendeels complementair aan elkaar zijn. Samen beschikken we over nog meer kunstjes, kunde en kunst om mensen en organisaties in beweging te brengen. Het zal daarom ook zeker niet bij deze ene kennismaking blijven, we kijken gezamenlijk uit naar het vervolg.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet