Kennen wij ons bezit?

De energietransitie vraagt dat wij kritisch moeten gaan kijken naar ons vastgoed en vastgelegde data. Hoe ziet ons vastgoed eruit, is het aanpasbaar?

  • Wat maakt dat de woningcorporaties nog willen investeren in deze woningen?
  • Afstemming zoeken met de stakeholders zoals de gemeenten en netwerkbeheerders.
  • Kunnen alle energieoptimalisaties doorgevoerd worden op de bestaande locaties of zijn er creatievere oplossingen noodzakelijk?
  • Er staan nog veel vragen open – last but not least “Kennen wij ons bezit”? Kennen wij ons bezit echt?

De doelstellingen van AVW2 zijn: het geven van inzicht op het sturen en maken van beslissingen op basis van beschikbare data in de systemen of samengestelde interne rapportages. De ervaring van AVW2 leert dat de beschikbare informatie niet altijd optimaal is, echter wachten met besluiten nemen totdat het helemaal helder en uitgekristalliseerd is, is wat ons betreft ook geen optie.
Woningcorporaties zijn drukdoende met “de data op orde en datakwaliteit” – zeker belangrijk. Het meest belangrijk is om te zorgen dat alle informatie die je nu al dagdagelijks gebruikt en tot je krijgt, alvast meeneemt in je besluiten en beslissingen. Data is belangrijk en essentieel ter onderbouwing van je onderbuik keuzes. De beoordeling en interpretatie blijft mensenwerk. 
Om corporaties inzicht te geven in “waar sta je nu” heeft AVW2 een ‘Quickscan Vastgoedsturing’ ontwikkeld.
Samen kijken we hoe we op basis van het 7S model van McKinsey schijnbare bedreigingen kunnen omzetten in kansen en mogelijkheden voor het vastgoed, leefomgeving en organisatie.

Nieuwsgierig wat AVW2 voor je kan betekenen – bel of mail ons. We maken graag een afspraak om onze Quickscan toe te lichten. Mail: info@avw2.nl of neem telefonisch contact op met Angela Kolk 06 – 42 01 80 00

#AVW2 #Vastgoedsturing #Energietransitie #Portefeuillestrategie #Datakwaliteit

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet