Het Gelukscafé - #5 - Patrick Kwakman

Een reis van persoonlijke groei: Het pad van Patrick Kwakman bij AVW2

Patrick Kwakman deelt zijn mooie verhaal van persoonlijke ontwikkeling binnen AVW2, een reis die begon met zelfontdekking en resulteert in een zelfverzekerde professional die om advies wordt gevraagd.

"Toen ik in 2019 bij AVW2 begon, worstelde ik met twee kanten van mezelf," deelt Patrick openhartig. "Op de werkvloer was ik open en sprak ik mijn gedachten uit, maar in vergaderingen met het management of de directie hield ik me stil. Ik noemde dat 'mijn blauwe plek'. Het was een deel van mezelf dat ik afschermde."

Binnen de context van activiteiten in het virtuele Gelukscafé leerde Patrick geleidelijk aan zijn eigen kracht en waarde ontdekken. "Ik leerde dat de mensen in het MT, net als ik, hun eigen perspectieven en uitdagingen hebben," zegt hij. "Dit besef gaf me de vrijheid om mijn stem te laten horen, wetende dat het niet gaat om wie er gelijk heeft, maar om het gezamenlijke doel van het verbeteren van de organisatie."

Theorie en praktijk

Zijn groei omvatte zowel theoretische kennis als praktische ervaringen. Patrick zocht naar manieren om zijn inzichten te versterken door te werken aan projecten en interacties met leden van het managementteam. En door mee te lopen met collega adviseurs in verschillende projecten. Deze ervaringen hielpen hem te begrijpen dat iedereen binnen de organisatie waardevol is.

"Vroeger durfde ik mijn werk niet te delen uit angst voor negatieve feedback," zegt Patrick. "Nu vind ik voldoening in het delen van mijn voortgang en in gesprekken bij de koffieautomaat. Ik laat meer van mezelf zien en dat geeft me een gevoel van vervulling. En daarmee krijg ik ook nieuwe vragen om ergens in mee te denken of een presentatie te geven."

Veilige omgeving 

"AVW2 is een bedrijf dat veel aandacht besteed aan haar medewerkers. Er wordt veel georganiseerd om kennis te delen, elkaar goed te leren kennen maar ook om lol te maken. Ik ben onderdeel van een geheel en dat voelt prettig. Als je ergens mee zit, kun je dat kwijt. Een veilige omgeving waarbij je je kwetsbaar kunt opstellen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik stappen heb kunnen maken."

Trots

Terugkijkend op zijn reis van persoonlijke groei, heeft Patrick een gevoel van trots en voldoening. "Ik ben geen verlegen persoon meer die zich verstopt. Mensen vragen nu om mijn input, of ik mee wil denken en zelfs nieuwe projecten wil begeleiden," zegt hij met een glimlach. "Dat vertrouwen in mijn capaciteiten heeft mij absoluut een betere adviseur gemaakt. En dat helpt onze opdrachtgevers weer verder."

Patrick's verhaal is er een van moed, zelfontplooiing en veerkracht. Het benadrukt het belang van zelfvertrouwen en het durven laten zien van je eigen kracht, iets waarin hij gegroeid is. Iets wat hij zelf heeft vormgegeven samen met de collega’s van AVW2. Eén van de diverse invalshoeken ons gelukscafé. 

Geïnspireerd door het verhaal van Patrick? Maak dan kennis met hem: patrick.kwakman@avw2.nl

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet