AVW2 in gesprek over persoonlijk leiderschap

Vrijdag 17 maart stond onze maandelijkse AVW2-Meet-Work-Learn bijeenkomst op de planning. Deze keer een XL versie waarbij een groot deel van ons netwerk aanwezig was die via AVW2 werken bij woningcorporaties. Het was een dag van ontmoeten, kennismaken en kennisdelen met als centrale thema: persoonlijk leiderschap.

De dag werd begeleid door PK2 en had als thema: persoonlijk leiderschap en weerstanden. Wat is jouw visie op leiderschap, welke weerstanden ervaar je en hoe kun je die weerstanden inzetten als kracht. Iedereen had een persoonlijk voorwerp meegenomen dat voor hem of haar betekenis geeft aan leiderschap. We hebben boeiende, persoonlijke, verhalen gehoord over een zwaard, een hart, een elastiekje, een stoel, ganzen en honden.

Vervolgens zijn we samen aan de slag gegaan met onze weerstanden en de invloed daarvan op je eigen leiderschap. En hoe dit om te zetten naar je kwaliteiten en te benutten voor je opdrachten. We zijn van denken naar voelen gegaan.

Na de lunch nam Henk van Voorthuizen ons mee in zijn meest recente interim-opdracht via AVW2. De praktijk van een verandermanager in combinatie met het thema leiderschap. Het was een prachtig en persoonlijk verhaal over contracteren, het plan van aanpak en de uitvoering. Henk deelde met ons  zijn verrassingen en verwonderingen en vertelde over het hercontracteren van zijn opdracht en over het afhechten en borgen van de waarde die je toevoegt. Het was een hele persoonlijke inkijk in doelen en resultaten, maar ook in worstelingen en zelfreflectie. Een mooie verbinding met het thema persoonlijk leiderschap.

We sloten de dag af met een borrel en met het uitwisselen van ervaringen en een terugblik op een enerverende en leerzame dag. Dank voor ieders actieve bijdrage en persoonlijke verhalen. En de oprechtheid en open houding van alle deelnemers. Erg waardevol om dit zo met elkaar te doen.

Wil je meer weten over samenwerken  met AVW2? Neem dan contact met ons op.

Maandelijks organiseren we vanuit AVW2 de Meet-Work-Learn bijeenkomst. Twee keer per jaar organiseren we een bredere netwerkbijeenkomst voor collega’s in het veld waarmee we samenwerken. Met als doel een netwerk te bouwen en kennis te delen. De volgende MWL XL staat gepland voor vrijdag 20 oktober.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet