geslaagde AVW2 Meet-Work-Learn over Vastgoedsturing

We kijken terug op een waardevolle en informatieve Meet Work Learn – Kennissessie Vastgoedsturing.

In april was ons thema data gedreven vastgoedsturing, waarbij we onder andere hebben gesproken over de vastlegging van data, het eigendom van data en het ontsluiten van data en de bijdrage daarvan aan de sturing.

Data gedreven toepassingen en beschikbare data, hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle expertises goed samenwerken om de juiste afwegingen en keuzes te kunnen maken.

“Hoe kunnen we data goed gebruiken voor analyses voor vastgoedsturing”?

We hebben hiervoor #Republiq en #Winvision gevraagd om hun visie op data gedrevenheid met ons te delen.

We waren in gesprek met Republiq, een organisatie die gespecialiseerd is in het bij elkaar brengen van vastgoeddata van woningcorporaties en die software heeft ontwikkeld die de beleidskeuzes op het gebied van vastgoed ondersteund. #Kees den Dekker heeft ons meegenomen in hoe Republiq kijkt naar de verhouding tussen vastgoedsturing tot het realiseren van de doelen uit het ondernemingsplan. Op basis van welke thema’s en beschikbare data stel je de vastgoedanalyses op en waarop baseer je vervolgens de besluiten.

Ons tweede gesprek was met Winvision, een organisatie die gespecialiseerd is in het digitaliseren van de woninginformatie. Internet of Things en het toepassen van diverse sensoren spelen hierbij een grote rol. #Raymond van Ham en #Marthe Doornbos namen ons mee in het gedachtengoed van “Digital Twin”, de digitale afspiegeling van de woning is zeer relevant in dit verband. Erg interessant maar ook zeer relevant voor de data gedreven corporatie van de (nabije) toekomst. 

De AvW2 manier om met leveranciers in gesprek te zijn is onafhankelijk, kritisch en positief. We proberen de sales-pitch van de leveranciers terug te brengen tot de kern: De toegevoegde waarde voor woningcorporaties en de bijdrage van producten en/of diensten aan de bedrijfsvoering van de corporatie. Het doel is dat zowel leverancier als wij iets opsteken en daardoor “rijker” naar huis gaan. En dat is gelukt. We stonden beiden open voor feedback waardoor we elkaar zakelijk en inhoudelijk konden uitdagen en aanscherpen.

In mei spreken we tijdens onze kennissessie over risicomanagement, ook weer een actueel en interessant vakgebied waar AVW2 corporaties mee ondersteunt.

Meer weten over onze kennis en onze aanpak van vastgoedsturing? Bel of mail dan met                                     Angela Kolk                                            Jos Vervoort                                                                                                     06 42018000                                          06 51433439                                                                                 Angela.Kolk@avw2.nl                            Jos.Vervoort@avw2.nl

 

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet