Corporatieplein 2019, stand 7: Bijdrage ICT geen vanzelfsprekendheid

Woningcorporaties hebben de laatste jaren enorme stappen gezet rondom digitalisering. Maar hoe neem je als organisatie de correcte volgende stap? AvW2 vertelt daar op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met directeur Jos Vervoort.

Corporaties zijn continu bezig met het verbeteren van hun dienstverlening en bedrijfsvoering, begint Jos. “Processen worden opnieuw ingericht en de organisatie wordt waar nodig aangepast. De huurders en woningzoekenden staan centraal en tevens wordt er een evenwicht gevonden met het optimaliseren van de bedrijfslasten.”

Geen vanzelfsprekendheid
Volgens AvW2 is ICT daarbij niet meer weg te denken bij het verder optimaliseren van de dienstverlening en efficiency. “Maar de bijdrage die ICT levert is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Het leidt namelijk ook tot een toename van de complexiteit. De aandacht van bestuurders en managers voor het onderwerp is de laatste jaren enorm toegenomen, en dat juichen wij toe. Want door deze aandacht veranderen ICT-projecten in organisatieprojecten waardoor niet allen de slagingskans omhoog gaat, maar ook het rendement van de investering.”

Vraagstukken
Tijdens CorporatiePlein kunnen bezoekers op de stand van AvW2 terecht met hun ICT-vraagstukken. Jos: “Bezoekers kunnen van ons verwachten dat we hun vraagstukken herkennen en begrijpen, dat we ervaring hebben met het oplossen daarvan en dat we weten welke bijdrage de leveranciers op de beurs daaraan kunnen leveren. Bezoekers kunnen ook verwachten dat we onze ervaringen inzetten voor een goed advies en dat we in staat zijn om mensen op de werkvloer, bestuurders en managers enthousiast en betrokken maken en houden, en dit uiteindelijk vertalen naar een goed projectresultaat.”

Kennissessies
Daarnaast organiseert AvW2 ook enkele kennissessies.
“Om 11 en 13 uur vertellen we over het ‘ICT beleidsplan op één A4´. Onze aanpak is gericht op een directe koppeling tussen organisatie- en ICT-beleid en op de blijvende betrokkenheid van het totale management. Door deze aanpak en door het beleid op één A4 te presenteren, wordt het begrijpelijk en blijft het een actueel onderwerp op de MT-tafel.”

“Om 12 en 14 uur vertellen we over ICT teamontwikkeling, en geven we vijf tips voor meer plezier en een tevreden klant of collega. De ICT-afdeling levert immers een cruciale bijdrage aan de organisatie, of deze uitbesteed is of niet. Hoe zorg je er echter voor dat individuele collega’s en het team als geheel plezier beleven in het werk en dat er excellente prestaties worden geleverd? Wij brengen de persoonlijke- en teamdrijfveren in kaart en gaan op zoek naar het optimaliseren van deze motieven in de dagelijkse praktijk.”

AvW2 is op CorporatiePlein te vinden op stand 7

 

Tekst: Johan van den Beld, Corporatiemedia

Terug naar overzicht
© 2023
Created by LR Internet